Smrt pri Frankolovem

Blaška naj bi pred nesrečo zadela kap

Sašo Avramovič
28. 10. 2016, 19.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V hudi prometni nesreči, ki se je zgodila pri Spodnjih Stranicah, je umrl 58-letni Velenjčan Blaško Čokara. Nesrečnika naj bi pred trčenjem v drug avtomobil zadela srčna kap.

PGD Zreče
Blaškovo vozilo je odbilo čez varovalno ograjo in obstalo pod cestiščem na travi, tik ob potoku Tesnica.

Oseminpetdesetletni voznik avtomobila, po naših informacijah Blaško Čokara iz Velenja, je predvčerajšnjem popoldne vozil iz smeri Slovenskih Konjic proti Frankolovemu. Pri Spodnjih Stranicah ga je v dolgem desnem nepreglednem ovinku zaneslo na nasprotni vozni pas, po katerem je v tistem trenutku pravilno pripeljala 38-letna voznica avtomobila, ki pa kljub zaviranju trčenja ni mogla preprečiti.

PGD Zreče
Tragedija se je zgodila na regionalni cesti Slovenske Konjice-Frankolovo, pri Spodnjih Stranicah

Umrl kasneje v bolnišnici

Čokara je z desnim bokom avtomobila trčil v prednji del vozila 38-letnice, njegovo vozilo je nato odbilo čez varovalno ograjo in obstalo je pod cestiščem na travi, tik ob potoku Tesnica. Reševalci so Čokaro prepeljali v celjsko bolnišnico, kjer pa je na žalost v večernih urah umrl. »Druga voznica in njen 27-letni sopotnik sta se v nesreči lažje poškodovala,« je dejala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje.

PGD Zreče
V nesreči je po naših informacijah življenje izgubil 58-letni Blaško Čokara.

Vzrok naj bi tičal drugje

Do tovrstnih nesreč pogosto pride zaradi prehitre, neprilagojene hitrosti, a tokrat naj bi vzrok tičal drugje. Truplo Čokare so namreč prepeljali na obdukcijo, saj se sumi, da naj bi ga pred trčenjem zadela srčna kap. Po rezultatih obdukcije bo znan natančen vzrok smrti.