STOŽICE

Med izgredi na derbiju pet poškodovanih

K.A./STA
16. 10. 2016, 08.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Derbi med nogometaši ljubljanske Olimpije in Maribora, ki je v soboto zvečer potekal v Ljubljani in na katerem so slavili Mariborčani, so spremljali izgredi.

Vir: STA
Derbi so zaznamovali izgredi.

Zaradi uporabe pirotehničnih sredstev med tekmo je bilo na tribuni z gostujočimi navijači pet oseb poškodovanih, vsi pa imajo manjše ožganine in raztrganine zaradi pirotehnike.

Zaradi posedovanja pirotehnike so policisti obravnavali sedem oseb, zoper katere bodo podali obdolžilne predloge, pirotehniko pa so zasegli. Poleg tega policisti z zbiranjem obvestil glede vnosa in uporabe pirotehničnih sredstev na tribunah ter morebitnih drugih kršitev nadaljujejo, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Policisti tudi nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem identitete kršiteljev zaradi pretepa, ki je izbruhnil na tribuni med gostujočimi navijači. 

Policisti so v času varovanja nogometne tekme obravnavali še druge kršitve. Eno osebo so obravnavali zaradi suma posedovanja prepovedane droge, nekaj oseb so obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru, zoper dve osebi, ki sta bili pod vplivom alkohola, so policisti odredili pridržanje. Zoper njiju so uporabili prisilna sredstva in jim tudi izdali plačilna naloga. 

Policisti obravnavajo tudi sume storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Kot navajajo, je 21-letni osumljenec poškodoval vsaj en stol.