STRELSKI OBRAČUN

VIDEO: V Ajdovščini prišlo do streljanja, po sporu dva mrtva

Simon Rosc/Polona Krušec/K.A./STA
18. 9. 2016, 11.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na bencinskem servisu v Ajdovščini je dopoldne prišlo do streljanja, v katerem sta umrli dve osebi. Po ugotovitvah policije sta se na parkirnem prostoru servisa sprla dva domačina, stara 59 in 64 let. Mlajši moški naj bi s pištolo večkrat ustrelil starejšega, nato pa sodil še sebi.

STA
Mimoidoči, ki so se okrog enajste ure, ko je do strelskega obračuna tudi prišlo, vozili mimo tega območja, so imeli možnost videti dve trupli in prihod policije iz Nove Gorice in tudi kriminalistov.

Domačine je danes dopoldan šokirala vest o tragičnem dogodku na enem od bencinskih servisov v Ajdovščini. Vipavska dolina je pretresena.

Strelec je imel veljavne dokumente za pištolo, s katero je streljal.

"Danes so bili policisti obveščeni, da je na Ajdovskem prišlo do streljanja, v katerem sta za posledicami umrli dve osebi (dva moška). Po prvih zbranih podatkih je do omenjenega streljanja prišlo na parkirnem prostoru enega od bencinskih servisov v Ajdovščini, kjer sta se sprla dva moška (stara 59 in 64 let, oba z območja UE Ajdovščina). Med omenjenim sporom je 59-letni moški s pištolo večkrat ustrelil starejšega moškega, nato pa je sodil še sebi. Po dejanju sta oba moška mrtva obležala na kraju. Policisti so v zvezi z omenjeno zadevo obvestili tudi preiskovalno sodnico in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Okoliščine tragičnega dogodka na Ajdovskem novogoriški kriminalisti še preiskujejo," je sporočil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica, Dejan Božnik

Vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Nova Gorica Marino Pangos je sporočil, da sta se umorjeni in strelec poznala, spor, ki je pripeljal do današnjega streljanja, pa naj bi bil verjetno osebne narave. Pangos je še povedal, da je strelec imel veljavne dokumente za pištolo, s katero je streljal.

Spor, ki se je končal krvavo

Neuradno smo izvedeli, da naj bi krvavo zgodbo vpletena D. Č. iz Ajdovščine in T. S. iz Malih Žabelj. Kot so povedali očividci, sta se zjutraj dobila v gostinskem lokalu, ki je del ajdovskega bencinskega servisa, tam pa sta se zapletla v spor, ki se je končal krvavo. V sporu naj bi bila zaradi denarja, ki naj bi ga strelec terjal od 64-letnika.

Mimoidoči, ki so se okrog enajste ure, ko je do strelskega obračuna tudi prišlo, vozili mimo tega območja, so imeli možnost videti dve trupli in prihod policije iz Nove Gorice ter tudi kriminalistov. Ti bodo na kraju nesrečnega dogodka verjetno ostali in preiskovali cel dan. Ker preiskava še vedno poteka, bo več podrobnosti znanih po njenem zaključku.

Obširneje o umoru in samomoru v Ajdovščini pišemo v jutrišnji izdaji časnika Svet24.