Opitost

Pletna obstala na Blejskem jezeru, potem ko je pletnar omagal

R.T.
1. 9. 2016, 13.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pred dnevi je med plovbo iz zdraviliškega parka na Blejski otok omagal pletnar. Opitost je naredila svoje.

STA
Čolnar je menda vzel tujo pletno brez soglasja lastnika in nanjo povabil potnike.

K sreči je namesto njega vskočila domačinka, ki je potnike varno prepeljala do grajskega kopališča, kjer so že čakali reševalci, gasilci in policisti. Te je obvestil reševalec z grajskega kopališča, nato pa se pognal v vodo in proti pletni, poroča Delo.

Domačinka je med vožnjo s supom zaslišala vpitje, ki je prihajalo s pletne. Ta je bila polno zasedena, na njej je bil celo majhen otrok v vozičku. Še dobro, da jo je oče, ki je nekoč tudi sam vozil pletno, naučil upravljati z le-to. Tako je prestrašene turiste – domačinka ocenjuje, da so bili iz Italije in Rusije – brez težav prepeljala do obale.

Domačinka je med vožnjo s supom zaslišala vpitje, ki je prihajalo s pletne. Ta je bila polno zasedena, na njej je bil celo majhen otrok v vozičku.

Vzel jo je brez soglasja lastnika

Policisti so pletnarju prepovedali nadaljnjo plovbo, o njegovem ravnanju pa še vodijo postopek, piše Delo. Kot se je izkazalo, je pletno upravljal z 1,43 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Če bi ga tako vinjenega dobili za volanom, bi moral plačati 1.200 evrov kazni.

Moški menda ni več aktiven pletnar, saj je dejavnost prepustil sinu, niti ni več član čolnarskega združenja. Čolnar je menda vzel tujo pletno (bila naj bi zaklenjena) brez soglasja lastnika in nanjo povabil potnike, čeprav je ni ustrezno pripravil za plovbo, potem ko jo je odklenil.

Dobro si je namreč zapomnil, kje hranijo ključe.