Ostal brez zob

Predrzen tat mu je ukradel protezo

R.T.
28. 8. 2016, 17.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Medtem ko je upokojenec Andrija na hitro skočil v trgovino, mu je nesramni lopov s kolesa ukradel vrečko, v kateri je imel čisto novo zobno protezo.

Profimedia
Slika je simbolična.

Kolo je bil prislonil ob drevo, vrečko, ki je bila v košari na prtljažniku, pa še pokril s kapo, A to ni odvrnilo predrznega tatu. 77-letni upokojenec Andrija Kljunić, ki živi v bližini Koprivnice na Hrvaškem, je v le nekaj kratkih minutah ostal brez novih zob zgornje in spodnje čeljusti.

"Ravno sem se vračal od zobozdravnika, kjer so mi naredili novo krono. Rekli so mi, da si vsaj dve uri ne smem vstaviti proteze, pa sem nove zobe skupaj s kartico zavarovanja ter očali spravil v vrečko in v košaro, ki se jo imel na kolesu. Na poti domov sem se na kratko ustavil še pri trgovini z orodjem," je povedal razočarani upokojenec.

"V trgovini sem se zadržal res zelo na kratko, ko pa sem se vrnil do kolesa, vrečke že ni bilo več."

Ker ni bil več čisto prepričan, ali je vrečko sploh vzel s seboj iz zobne ambulante, se je, misleč, da je bil le pozabljiv, vrnil do ordinacije. Tam o vrečki seveda ni bilo sledu in na koncu se je moral sprijazniti s kruto resnico, da so ga okradli. Krajo je prijavil na policiji, kjer so mu obljubili, da se bodo potrudili čimprej najti tatu in njegove zobe, a hkrati so mu tudi pojasnili, da je verjetnost uspeha zanemarljiva. 

Andrijo je nova proteza stala dobrih 200 evrov, kar ni prav malo za prejemnika skromne pokojnine.
Če bi zdaj hotel priti do novih zob preko socialnega zavarovanja, bi moral čakati do novembra 2017. Ne preostane mu torej drugega, kot da se spet "skešira" za dobrih 200 evrov, piše hrvaški portal 24sata.hr.