pes ugriznil policista

S psico je Mariborčanka na policiji sprožila kaos

T.L.
10. 8. 2016, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Potem ko je pes ugriznil nič hudega slutečega policista, se je začelo ...

Profimedia
Fotografija je simbolična

V torek je bilo okoli 19.20 pestro na Policijski postaji Maribor II, kamor je prišla 51-letna Mariborčanka, ki je s sabo pripeljala svojo pet let staro psico pasme staffordshirski bulterier. Ko je Mariborčanka v predprostoru govorila z dežurnim policistom, je z dvorišča v predprostor vstopil nič hudega sluteč 39-letni policist. V trenutku, ko je šel mimo lastnice psice se je le-ta zapodila vanj in ga ugriznila v golen leve noge ter ga lahko telesno poškodovala.

Kot so sporočili iz policije, se je po ugrizu lastnica psa pričela nedostojno vesti do navzočih policistov, njihovih ukazov, da naj psu nadene nagobčnik, pa ni upoštevala. Prav tako policistom ni želela izročiti na vpogled svojega osebnega dokumenta, niti jim ni želela nuditi svojih osebnih podatkov, ampak je kljub ukazu, naj počaka na kraju do zaključka postopka, s kraja odšla.

Psica je v ustreznih evidencah že evidentirana kot nevaren pes, saj ima evidentirane že štiri ugrize: trikrat je ugriznila ljudi, enkrat pa drugega psa. Zaradi tega bi morala imeti lastnica psico na javnem kraju na povodcu, psica pa bi morala obvezno uporabljati nagobčnik.

Zaradi vseh opisanih kršitev ji bodo policisti, ki lastnico psa poznajo, vročili plačilni nalog, v t.i. hitrem postopku pa ji bodo izdali tudi odločbo o prekršku zaradi kršitve II. odstavka 11. čl. in kršitve II. odstavka 12. člena Zakona o zaščiti živali. O že petem ugrizu bodo obvestili tudi Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.