Ugotovitve

Policija o vzroku grozljive prometne nesreče

T.L./STA
3. 8. 2016, 15.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Trenutno je vzrok prometne nesreče vožnja v rdečo luč, pravi policija.

STA

Torkova prometna nesreča v Mariboru, v kateri sta življenje izgubila dva mlada nogometaša, je nov opomin voznikom k previdnosti na cesti, saj se lahko hitro zgodi tragedija. "Bodite strpni," opozarja policija. Glavni vzrok za nesrečo je bilo neupoštevanje rdeče luči na semaforju, verjetno pa tudi prevelika hitrost.

Preiskava še poteka

"Trenutno je vzrok prometne nesreče vožnja v rdečo luč. Odredili pa smo še izvedeniško mnenje za vozilo, kajti tukaj je posredi mogoče prisotna še neprilagojena hitrost ali kaj podobnega," je danes povedal policijski inšpektor Branko Pivljaković s Policijske uprave Maribor. "Prometna nesreča je še v fazi preiskave, zato o končnih izsledkih še ne moremo govoriti," je pojasnil.

Po ugotovitvah policije 20-letni voznik avtomobila, s katerim so se štirje člani B ekipe Nogometnega kluba Maribor vračali s treninga v Rogozi, v križišču na Tržaški cesti ni upošteval rdeče luči na semaforju in je zapeljal v križišče, ko je tja zapeljalo tudi vozilo z njegove desne strani, ki je imelo na semaforju zeleno luč. Da bi se izognil trčenju, je zavil, a je pri tem izgubil oblast nad vozilom in se zaletel v železni drog semaforja na sredini vozišča. Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo prepolovilo.

Voznik, ki izhaja iz Novega mesta, in prav tako 20-letni sopotnik na zadnjem sedežu, sicer državljan Srbije, sta na kraju dogodka umrla. Drugi sopotnik na zadnjem sedežu, 19-letni državljan Srbije, je bil hudo telesno poškodovan in je še danes na intenzivnem oddelku Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, njegovo stanje pa je še vedno resno. Četrti potnik v avtomobilu, 19-letnik z območja Tolmina, je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe.

Omejitev je bila 70 km/h

Prometna nesreča se je zgodila na cesti, kjer je omejitev hitrosti 70 kilometrov na uro. Policija zaenkrat še ne more oceniti, s kolikšno hitrostjo je vozilo zapeljalo v križišče. V javnosti krožijo različne teorije, a jih policija zaenkrat še ne more komentirati, saj čaka na izsledke pristojnega izvedenca.

Vzemite si čas

Letos so slovenske ceste terjale že 84 smrtnih žrtev, zato policija poziva voznike vseh vozil, naj bodo v cestnem prometu pozorni in strpni. "Vzemite si raje pet ali deset minut več časa in pazite v cestnem prometu, še posebej zdaj, ko so vroči meseci. Statistika zadnjih dni nam slikovito kaže, kaj se zgodi, če nismo pozorni," je izpostavil Pivljaković. "Bodite strpni in prilagodite hitrost stanju na cestah," je še dodal.

STA
V nesreči pri Rutarju sta umrla dva mlada mariborska nogometaša.