Prezgodnja smrt

VIDEO: Kako se bivši trener in soigralci spominjajo pokojnega Zorana

T.L.
3. 8. 2016, 12.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

"Spomnili se ga bodo kot veselega fanta in ekipnega igralca v pravem pomenu te besede," obljubljajo Zoranovi nekdanji soigralci.

NK Maribor
Zoran Baljak

Grozljiva nesreča, v kateri sta ugasnili življenji dveh mladih igralcev mariborskega kluba, odmev tudi na tujem. Še najbolj v Srbiji, saj sta bila dva od štirih nogometašev, ki so bili udeleženi v tragediji, po poreklu iz Srbije.

Zoran Baljak (20) iz Valjeva, eden od umrlih mariborskih nogometašev, je pred prihodom v Maribor nastopal za Dinamo iz Vranja. Šele včeraj, na dan tragedije, je podpisal pogodbo z Mariborom. Za vijolične ni odigral nobene tekme, saj ga je smrt prehitela.

Srbske Novosti pišejo, da se je Baljak pridružil Dinamu iz Vranja leta 2015, kamor je prišel iz valjevske Budučnosti. Kot mlad nogometaš je v Dinamu dosegal odlične rezultate. Njegov tedanji trener Saša Štrbac je bil naj njim navdušen, novica o smrti "zlatega dečka" pa ga je pretresla.

"Slišal se za dobrega nogometaša iz Valjeva in sem ga poklical na preizkušnjo in res je pokazal velik talent," je za Novosti povedal Štrbac. "To je velika tragedije, ne le za fantovo družino, ampak tudi za srbski šport. Lahko bi postal velik igralec.Dejal je še, da je tudi mariborski trener o njem imel povedati vse najlepše in da ga je cenil.

Zoranovi soigralci iz Vranja so pretreseni z dejstvo, da ne bodo nikoli več videli svojega prijatelja, s katerim so se z ramo ob rami borili na vsaki tekmi in se nato po zmagi skupaj smejali ter veselili.

"Spomnili se ga bodo kot veselega fanta in ekipnega igralca v pravem pomenu te besede," je za Novosti z drhtečim glasom dejal eden od njih, ostali pa so mu pritrdili. Obljubili so, da se ga bodo vedno spominjali in drugim pripovedovali o tekmi z lanskega oktobra, v kateri je Baljak blestel. Zaradi njega so dosegli pomembno zmago, oba gola pa je dosegel prav Baljak.

Žalost v nogometni družini 

V žalost je ovita tudi družina vratarja Ljubomirja Moravca, ki se je v nesreči huje poškodoval in se za njegovo življenje še borijo. Pred sedmimi leti se je z očetom, mamo, bratom Rankom in sestro preselil v Maribor. Brata delita ljubezen do nogometa in tudi Ranko je igral nogomet ter branil vrata kluba Domžal.