POŽRTVOVALNO

Iz jaška rešili mucka

Tilen Pajek
22. 7. 2016, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nepogrešljivi gasilci so tokrat rešili življenje malemu mucku. Ker ga člani posavskega društva za zaščito živali sami niso uspeli rešiti, so ga na varno potegnili ravno s pomočjo gasilcev.

Facebook Društvo za zaščito živali Posavje
Gasilca z rešenim muckom.

Namesto v zavetišču bo mali kosmatinec okreval v začasnem domu.

Društvo za zaščito živali Posavje je bilo v preteklih dneh obveščeno o tem, da je mali mucek ujet v jašku. Kosmatinec je bil zagotovo močno preplašen, saj so člani društva izvedeli, da neumorno joka že več ur.

Poklicali gasilce

»Ker ga ni bilo mogoče doseči, smo se obrnili na gasilce gasilske enote Krško, ki nam pogosto priskočijo na pomoč, ko sami ne moremo ukrepati,« so nam po reševalni akciji pojasnili člani društva za zaščito živali. Mucka so živega, a izmučenega le spravili na plan, in ker je še zelo majhen, so se odločili, da ga namesto v zavetišče namestijo kar v začasni dom, kjer bo pod budnim očesom prostovoljke zagotovo hitro okreval.

Kmalu v nov dom

Veterinarke ambulante Vet BM so nam po pregledu malega najdenčka povedale, da bo pogumni mucek lahko kmalu odtačkal v novi dom! »Iz srca hvala ljudem, ki so nas opozorili na jokajoče bitjece, hvala gasilcem ter hvala Vet BM!« so svojo pripoved z zahvalo zaključili živaloljubci.