Sodil je deklici

Upor med zaporniki: hočejo morilca male deklice

R.T.
13. 7. 2016, 21.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Rajković ima nadzor 24 ur na dan. Pravijo, da je miren in se drži pravil. Zaporniki pa ga želijo v svoje roke.

Vladica Rajković

V zaporu v srbskem Zaječarju je vroče. Odkar so v zapor pripeljali posiljevalca in morilca komaj triletne Anđeline, Vladico Rajkovića, so razmere napete. Zaporniki bi namreč radi obračunali z monstrumom, poroča srbski Alo. 

Zagrozili so, da bodo ob prvi priložnosti iznakazili in zaklali Vladico, zato je vodstvo zapora določilo posebnega paznika, ki dan in noč pazi na varnost dekličinega krvnika. 

"Ko se je izvedelo, da prihaja Vladica, so vsi začeli groziti, da ga bodo ubili, nekateri so tudi zahtevali, da ga namestijo v njihovo zaporniško celico, saj da bi mu priredili posebno dobrodošlico. Razbijali so in kričali, da ga bodo posilili, zaklali.... Bilo je zelo napeto in varnostni ukrepi so bili na najvišji ravni," je povedal vir za Alo. 

Vodstvo zapora navedb ni želelo komentirati. Pravijo pa, da je Rajković  miren, normalno je, spi in se drži hišnega reda. zaradi varnostnih razlogov na sprehod ne hodi. ker mu nihče ni prinesel oblek in higienskih pripomočkov, mu je to priskrbela uprava zapora.