Groza na Jesenicah

Sestra male deklice: "Ti sploh lahko rečem mama?"

Žiga Kariž
5. 7. 2016, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na družbenem omrežju so se včeraj pojavile fotografije dveletne deklice, ki naj bi jo mamin življenjski partner tako hudo pretepel, da pozneje umrla.

profimedia
Na deklici naj bi našli tudi zastarane poškodbe.

Kaj lahko stori ali reče dveletna punčka, da odraslo osebo razjezi do te mere, da jo ta pretepe in poškoduje tako, da skoraj umre, smo se vprašali, ko smo na družbenem omrežju včeraj videli fotografijo deklice v bolnišnični sobi, priključeno na aparature za ohranjanje in merjenje osnovnih življenjskih funkcij. Sliko je na facebooku objavil njen oče, da bi lahko vsi videli, kaj sta storila mati in njen novi življenjski partner.

S helikopterjem v Ljubljano

Kaj natančno se je v soboto dogajalo na Jesenicah, ostaja neznanka, iz različnih virov pa nam je uspelo izvedeti, da naj bi imela deklica zlomljena rebra, ključnico in resne poškodbe glave, zaradi česar so jo po sprejemu v bolnišnico na Jesenicah nemudoma s helikopterjem prepeljali v Ljubljano. Potrebno naj bi bilo celo oživljanje. Neuradno smo izvedeli, da naj bi preiskave pokazale tudi že zastarane poškodbe.

Na CSD sodelovali z družino

Na CSD Jesenice so z družino seznanjeni, nam je v telefonskem pogovoru povedala direktorica Anita Bregar. Razložila nam je, da sta tako mati kot oče po razpadu zveze sodelovala z njimi. Poškodovana deklica ima namreč še tri sestre, ki vse živijo pri očetu. CSD nasilja v družini ali česarkoli, kar bi nakazovalo na nasilje, ni zaznal. »Če bi sumili kaj takega, bi nemudoma sprožili postopek za odvzem otroka,« je dejala Bregarjeva in dodala, da jih je dogodek presenetil in šokiral. Postopek za odvzem otroka bodo, kot kaže, uvedli zdaj, saj sta tako mati kot njen partner končala v priporu. Partner naj bi imel po naših informacijah iz prejšnje zveze še dva otroka, ki pa živita pri mami.

»Ti sploh lahko rečem mama?«

Na družbenih omrežjih se je pojavil tudi zapis, katerega avtorica naj bi bila sestra male deklice. Zapisala je takole: »Ee mama, če ti sploh lahko tako rečem? Naj ti bog povrne vse, kar storila vsem nam. Nisi se imela komu maščevati in si se znesla nad mojo dveletno sestro! Naj te v zaporu pretepejo, tebe in tvojega. Upam, da se bosta cvrla v peklu!!!« Oster zapis se zaključi z dobrimi željami, ki jih pošilja sestri, in prošnjami bogu, naj ji pomaga.