Po sobotni akciji

Izsiljevalska brata na zaslišanju, tretji na begu

T.L./STA
21. 6. 2016, 11.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Koprski preiskovalni sodnik je zoper 29-letnika odredil pripor, 27-letnika izpustil, tretja oseba pa je na begu, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Koprski policisti so v soboto aretirali dva moška, ki so ju obravnavali zaradi izsiljevanja večje vsote denarja, podkrepljenega z grožnjami in uporabo strelnega orožja. Tretji osumljenec jim je pobegnil. Preiskovalni sodnik je zoper enega prijetega odredil pripor, drugi je bil izpuščen, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Tretjega še iščejo

Kot so zapisali na koprski policijski upravi, kriminalisti obravnavajo kaznivi dejanji izsiljevanja ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja in eksploziva. V soboto so v zvezi s tem odvzeli prostost 27-letnemu državljanu Slovenije in 29-letnemu državljanu Kosova. Tretji osumljenec, 23-letni državljan Kosova, jim je ušel in je na begu.

Prijeta moška, ki naj bi izsiljevala 30-letnega državljana Slovenije, so že privedli na zaslišanje pred koprskega preiskovalnega sodnika. Ta je zoper 29-letnika odredil pripor, 27-letnika pa izpustil, so sporočili s Policijske uprave Koper. Po poročanju časnika Primorske novice je izpuščeni dobil prepoved približevanja domnevni žrtvi. Zaslišanje bratov je po poročanju časnika trajalo tri ure.

Izsiljevala naj bi lastnika lokala

Primorske novice so danes pisale, da se je "spektakularna" aretacija, v kateri so sodelovali tudi policijski specialci, zgodila v soboto popoldne na izolski tržnici. Po neuradnih informacijah Primorskih novic naj bi trojica - moška, ki so ju prijeli naj bi bila brata - izsiljevala najemnika lokala v Izoli. Najprej naj bi mu predlagali poslovno sodelovanjem, ker pa iz tega ni bilo nič, so od njega zahtevali 40.000 evrov.

V petek naj bi najemnika lokala odpeljali v izolsko zaledje in mu odkrito zagrozili. Moški jim je v še nepojasnjenih okoliščinah ušel in nato v Izoli primer prijavil policiji, so poročale Primorske novice.