SRBIJA

Oče gledal umor svojega sina

zf
20. 6. 2016, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Poleg umora Sejdina Useinovića je storilec težko poškodoval njegovega brata Šemso Jovanovića in prijatelja Naserja Šaćirovića. Slednja po brutalnem napadu, ki se je zgodil v igralnici, okrevata v Splošni bolnišnici v Boru pod strogim zdravniškim nadzorom.

Arhiv svet 24
Oče pokojnega Sejdina in ranjenega Šemse še vedno ne more dojeti, da enega izmed sinov ni več ter da se drugi še vedno bori za življenje v bolnišnici.

»Zaklical je 'očka', nato pa začel hlipati. Opotekel se je med vrati, videl sem, kako Šemsi med prsti brizga kri. Komaj je prišel do mene, nato pa padel. Sklonil sem se nad njim in mu poskušal zaustaviti krvavitev. Klical sem njegovo ime, on pa me je samo še pogledal, globoko zajel sapo, nato pa mu je glava padla vznak. Zakričal sem od bolečine in ga stisnil k sebi, vendar so me ljudje odvlekli od njega,« je povedal oče umorjenega Sejdina in težko poškodovanega Šemse (50), ki je še vedno v šoku.

Nož mu zabodel v grlo ter ga tako odvlekel do vhodnih vrat, medtem pa je kri je škropila po prisotnih.

Tragedija se je zgodila minuli petek okoli 2.30 v igralnici Koloseum, kamor je s kuhinjskim nožem zakorakal Igor Aleksić (35) iz Bora, znan kot Giga. Poleg umora Sejdina je Igor težje poškodoval njegovega brata Šemso (43) in njunega prijatelja Naserja (33).

Žalil je goste

Glavni akter krvave drame, Igor Aleksić, je prišel v igralnico nekaj pred pol tretjo uro zjutraj, bil je vidno opit in ob vstopu v igralnico je začel nadlegovati goste. »Kdo mi upa stopiti na pot? Kdo se upa pretepati z menoj? Da vas vidim, kdo si upa,« je vpil pijani Aleksić ter žalil goste. »Ni lepo, da se tako obnašaš in žališ goste brez razloga. Umiri se in se usedi, prosim, ali pa pojdi ven,« ga je miril Sejdin, so povedale priče.

Aleksić se je po pogovoru res umiril, vendar že trenutek zatem ponovno napadal in zmerjal goste ter jih preklinjal, zato so ga odvedli iz igralnice. Kot je znano, je Aleksić po incidentu stekel do doma, vzel kuhinjski nož in se vrnil. Ob ponovnem prihodu se je ponašal kot Rambo, v roki pa vihtel veliki kuhinjski nož. Sejdin ga je znova poskušal umiriti in ga po besedah prič želel odvesti iz igralnice, vendar ga je Aleksić s silo odrinil, da je padel prek igralnega aparata za poker. Zaradi tega je nastal kaos.

Po krvavem incidentu se je zaradi nastale panike Aleksiću uspelo izmuzniti iz igralnice in pobegniti domov. Policijo je pričakal v kuhinji, še vedno z nožem v rokah. Drgetal je in nerazumno momljal. Za trenutek so policisti pomislili, da bo napadel tudi njih, vendar je nož odvrgel in se predal.

Klicali na pomoč

Po opisu prič je Aleksić nato z nožem prerezal kabel, to pa je povzročilo kratek stik, zaradi česar je v igralnici nastala zmeda. In dobil je priložnost, da začne krvavi pohod. Najbližji je bil Useinović, ki je še vedno ležal na igralnem avtomatu. Aleksić se je sklonil nadenj in mu nož zabodel v grlo ter ga z nožem v vratu odvlekel do vhodnih vrat, medtem pa je kri škropila po prisotnih. Šemsa in Naser sta poskušala Aleksića odriniti in Sejdina rešiti, vendar je Aleksić iz Sejdina izvlekel nož in večkrat zabodel še njiju. V temi se je slišalo vreščanje, stokanje in preklinjanje. Ljudje so tekli iz igralnice na ulico.

Ob nastali paniki se je Aleksiću uspelo izmuzniti iz igralnice in pobegniti domov. Na mesto zločina je kmalu prispela zdravniška pomoč, ki je potrdila Sejdinovo smrt, Šemso in Naserja pa so hudo poškodovana odpeljali v bolnišnico.

Pobegnil domov

Policijska patrulja je osumljenega Aleksića našla v njegovi hiši. »Našli smo ga v sobi s krvavim nožem v rokah. Posumili smo, da bo napadel tudi nas. Okleval je za trenutek. Drhtel je in nekaj nerazumljivo momljal. Nato je spustil nož in dvignil roke,« je povedal policist.

Kričal za bratom

Po krvavem incidentu v igralnici se je ranjeni brat Šemsa vrnil pomagat Sejdinu, ki je ležal v mlaki krvi. Ko ga je opazil, je pozabil na lastne bolečine. Dvignil ga je od tal, ga objemal, klical, ga tresel, da bi se zavedel, vendar je bilo vse zaman. Sejdin več ni kazal znakov življenja. Zdravstveni delavci so Šemso odvedli in mu povedali, da bratu ni pomoči, saj je bila prerezana vratna arterija. »Sejdina so mrtvega prepeljali v bolnišnico. Brat Šemsa je bil večkrat zaboden v prsi, Naser pa je dobil nekaj vbodov v hrbet. Oba sta zunaj smrtne nevarnosti, vendar še vedno pod strogim zdravniškim nadzorom,« je dejal vir v bolnišnici v Boru.

Profimedia
Sejdina so v bolnišnico prepeljali mrtvega. Brat Šemsa je bil večkrat zaboden v prsi, Naser pa je dobil nekaj vbodov v hrbet.