Moč narave

VIDEO: Tragedija na vodi: vihar vzel življanja otrok

T.L./STA
19. 6. 2016, 18.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Med 15 žrtvami je najmanj ena odrasla oseba, sicer pa so umrli otroci stari od 12 do 15 let.

Twitter
Enega od inštruktorjev, ki je organiziral izlet, so priprli.

V viharju na jezeru Sjamozero v ruski severozahodni regiji Karelia blizu finske meje je umrlo najmanj 15 oseb, med njimi najmanj ena odrasla oseba, so danes po poročanju ruske tiskovne agencije Tass sporočile lokalne oblasti. Otroci so bili del skupine 49 ljudi, ki je v soboto odšla na rafting.

Stari od 12 do 15 let

Otroci, ki so umrli, so bili stari od 12 do 15 let in so bili v spremstvu štirih odraslih inštruktorjev. Kot je povedala predstavnica lokalnega ministrstva za kulturo Jekaterina Biktimirova, skupine ni spremljala dežurna služba.

"Ponoči jih je zajel vihar," je še dejala. Po poročanju ruskih medijev so bili na dveh čolnih, ki sta se prevrnila, udeleženci poletnega otroškega tabora.

"V Karelii se je zgodila velika tragedija. Izražam sožalje sorodnikom in prijateljem žrtev," je na Twitterju objavil moskovski župan Sergej Sobjanin.

V ponedeljek dan žalovanja

Na kraj nesreče so že napotili več helikopterjev, v iskalni operaciji pa sodeluje več kot 60 ljudi, med njimi tudi potapljači.

Ruske oblasti so že sprožile preiskavo odgovornosti za nesrečo, enega od inštruktorjev pa so pridržali. Vodja avtonomne republike Karelija Aleksander Kudilajnen je 20. junij razglasil za dan žalovanja za umrlimi v nesreči. Namestnica ruskega premierja Olga Golodec pa bo v ponedeljek vodila vsedržavno videokonferenco na temo varnosti otrok na počitnicah.