Rešiteljica

VIDEO: Ves krvav se je zgrudil, brutalno zaboden. Nato je prišla ona

J.P.
19. 5. 2016, 11.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Junaška medicinska sestra, ki ni bila na dolžnost, je rešila življenje zabodenemu moškemu, ki je umiral na ulici.

Čeprav je bilo jasno, da moški umira, je obupano poskušala preprečiti najhujše.

V ponedeljek med vožnjo iz središča Bristola, kamor se je odpravila nakupovat, je Abigail Bamber opazila moškega, ki se je opotekal čez cesto. Medicinska sestra, ki je dva dni prej praznovala svoj 26. rojstni dan, je prijatelju, ki vozil, naročila, naj nemudoma ustavi. Moški se je namreč zgrudil na tla.

Abigail mu je odhitela na pomoč. Moški, očitno gradbinec, ni dihal, zato ga je začela oživljati. Čeprav je bilo jasno, da moški umira, je obupano poskušala preprečiti najhujše. Njen trud se je obrestoval – krvavi 41-letnik, ki je še vedno v kritičnem stanju, je začel dihati.

Abigail Bamber

26-letnica Britanka je za številne junakinja, a sama zavrača, da je bilo v njenem dejanju kaj junaškega. Kot je dejala, je medicinska sestra tudi, ko ni na dolžnosti.

Prijatelj, ki je bil z njo, je pozneje dejal, da je bila edina, ki je ranjencu priskočila na pomoč. In da na koncu ni dobila nikakršne zahvale.

Sicer ga je zabodel, a ga ni hotel ubiti

Danes so za poskus umora obtožili 32-letnega državljana Albanije, Kozmo Dhaskalija. Kozma je priznal, da je zabodel moškega, a zanikal, da ga je poskusil ubiti. Zabodel ga je v svojem domu, kjer ga je žrtev obiskala.

Pozor, nazorna vsebina! Ogled na lastno odgovornost!