Pol točke premalo

10-letnik skozi okno učilnice skočil na glavo v smrt

J.P.
12. 5. 2016, 08.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Rosno mlad učenec – imel je le deset let – je zaradi poškodb, ki jih je utrpel pri skoku skozi okno svoje osnovne šole, umrl.

»To je najbolj žalosten dan naše šole,« je dejala ravnateljica Anela Kozlica.

Sodeč po prvih informacijah je 10-letni A. H. v ponedeljek okrog 16.30 sam skočil skozi okno učilnice v drugem nadstropju Osnovne šole Prekounje v Bihaću. Incident ni ostal neopažen – reševalci so prispeli v naglici, a so bile poškodbe za dečka prehude. Umrl je še isti dan; ura je bila 18.20.

Ni govoril v jezi

Policisti menda še preiskujejo, če je deček dejansko sam skočil skozi okno, a do sedaj vse kaže, da je temu res bilo tako. Drugi učenci so dejali le, da mu nihče ni verjel, ko je oznanil, da bo skočil skozi okno – mislili so, da je govoril v jezi.

Sodeč po objavah na facebook profilu osnovne šole, naj bi na fotografiji bil pokojni A.H.

Desetletniku je pri preizkusu znanja matematike zmanjkalo le pol točke. Globoko užaloščen je začel jokati, učiteljici pa ga ni uspelo umiriti, zato ga je poslala na stranišče. Med odmorom je sošolcem razkril svojo namero, nato pa odprl okno in skočil na glavo. Sledila je panika. Otroci so kričali in klicali učitelje, ti pa nujno medicinsko pomoč.

Dan žalovanja

Ravnateljica Anela Kozlica je dejala, da so vsi v šoku in da ne morejo verjeti, kaj se je zgodilo. »To je najbolj žalosten dan naše šole. Pokojni fant je bil odličnjak iz dobre družine, v isto šolo so hodile tudi njegove tri sestre,« je povedala. Dečkova mati je ena od učiteljic na omenjeni osnovni šoli, oče pa ravnatelj bihaške gimnazije.

Župan Emdžad Galijašević je včerajšnji dan razglasil za dan žalovanja, saj je umrl tudi 17-letni Dino Selimović, ki se je v nedeljo hudo poškodoval v prometni nesreči.