Pošasti nedolžnega izgleda

Najstnici Kristina in Valerija umorili prijateljico, nato z njo sedli v taksi

J.P.
6. 5. 2016, 14.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kristina in Valerija sta priznali, da sta prijateljico, potem ko so se skupaj vdajale alkoholnim pijačam, pokončali.

'Najstniški pošasti': Valerija K. in Kristina B.

Dve domnevni morilki, znani tudi kot 'najstniški pošasti', so v Burjatiji, avtonomni republiki Ruske federacije, pridržali po odkritju trupla 16-letnice. Preiskovalci ugotavljajo, da sta Kristina B. (14) in Valerija K. (15) prijateljico Sofjo Potapovo zadušili, nato pa poklicali taksi in se s truplom odpeljali.

Truplo Sofje Potapove so našli v reki.

Ob reki

Taksist ni opazil, da je tretje dekle mrtvo – puncama je verjel, da se je napila do nezavesti. Med vožnjo se je sicer izkazalo, da Sofja še ni bila mrtva, a sta jo najstnici še enkrat za vselej diskretno zadušili. Trojica je izstopila pri reki Selenga.

Tam sta dekleti premišljevali, kako bi prikrili zločin. Sofjo sta posadili med seboj, da mimoidoči ne bi posumili, da je kaj narobe. Njeno truplo sta nato pustili na rečnem bregu in jo popihali.

Začelo se je s prepirom

Preiskava je pokazala, da so se tri dekleta zbrala v središču mesta Ulan-Ude, nato pa šle obiskati prijatelja. Ker ga ni bilo doma, so s pitjem nadaljevale kar na njegovem vrtu. Ko so se začele prepirati, sta Kristina in Valerija Sofjo podrli na tla in jo začeli dušiti.

Preiskava še poteka.