Črna kronika

Beg srbskega morilca

zf
30. 3. 2016, 07.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Podrobnosti pobega na Madžarsko Baneta Jovanovića (49), morilca iz Mola, razkrivajo vse več kriminalnih dejanj, v katera je vpletena tudi policija iz Vojvodine.

arhiv svet 24
Bane Jovanovič je postal migrant za 300 evrov.

arhiv svet 24
Po krvavem nedeljskem incidentu v Molu in Bečeju je Pavlov Jovanoviću priskrbel rumenega minija.

Spomnimo, Bane Jovanović je 21. marca zvečer v Molu iz zavisti ustrelil Matijo Petrovića Bobana (28) ter ranil njegovo ženo Renato (31), njunega enajstletnega sina Petra in snaho Natašo Sunomar (23). Še v istem večeru je iz zavisti streljal na svojo bivšo partnerico Jeleno Stojkov (29), ki je za posledicami poškodb glave pozneje preminula v bolnišnici.

Mirko Pavlov (51) in Tivadar Kolompara (21) sta glavna osumljenca, ki sta Jovanoviču pomagala pri pobegu na Madžarsko. Razkrite so tudi podrobnosti več kriminalnih dejanj. Te so prišle na dan po zagrešenih kaznivih dejanjih Jovanovića, med njih pa spadata tudi streljanje ter umor v Molu in Bečeju. Preiskovalci so razkrinkali široko vzpostavljeno mrežo nezakonitega tihotapljenja ljudi čez madžarsko mejo.

Pobeg

Po prvih informacijah naj bi Mirko Pavlov trgoval z morilcem ter od njega kupoval ukradena vozila in jih preprodajal naprej. Pavlov je pozneje policiji priznal, da je po krvavem nedeljskem incidentu v Molu in Bečeju Jovanoviću priskrbel rumenega minija. Priznal je tudi, da je zatem poklical Kolompara, da prepelje Jovanovića čez mejo, in ta mu je priskrbel vse potrebne dokumente za 300 evrov. Ko sta posel končala, je dogodek o ukradenem miniju posredoval policiji, za Jovanovićem pa se je zabrisala vsaka sled.

Mlad in izkušen

arhiv svet 24
Enaindvajsetletni Tivadar Kolombar je obtožen več kaznivih dejanj, med drugim trgovanja z ljudmi in tatvin. Migrante je za prevoz oskubil za več tisoč evrov.

Tivadar Kolompara bo obtožen več kaznivih dejanj, med drugim trgovanja z ljudmi in tatvin. Podkupil je tudi lokalno policijo, ki mu je omogočala nezakonite posle tihotapljenja na Madžarsko. V mrežo je bil vpleten prek lokalnega veljaka Stevana B., ki ima v bližini mejnega prehoda Horgoš, ta velja za glavno lokacijo preprodajalskega in migrantskega posla, v lasti več hiš, stanovanj in lokalov.

Bil je Tivadarov gospodar

Tivadar je za Stevana opravil več nezakonitih poslov ter po njegovih navodilih migrante in kriminalce prevažal čez mejo. Ti so za prevoz odšteli tudi po več tisoč evrov. Edini pogoj, ki ga je Stevan zahteval, je bilo vozilo, ki je peljalo pred njim kot izvidnik.