Črna kronika

Nekdanji poslanec Vogrin tudi pravnomočno oproščen

STA
11. 3. 2016, 10.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nekdanji poslanec in podjetnik Ivan Vogrin je tudi po prepričanju mariborskega višjega sodišča zgolj slabo posloval, ne pa tudi goljufal, poročajo mediji. Oprostilna sodba, s katero ga je sodišče prve stopnje razbremenilo kazenske odgovornosti zaradi neplačanih računov trem podjetjem, je tako zdaj pravnomočna.

STA
Nekdanji poslanec se je zagovarjal, da dobavitelju ni ostal dolžan namenoma.

Vogrina je tožilstvo na zatožno klop spravilo zaradi treh domnevnih poslovnih goljufij, ki da jih je zagrešil kot direktor Interlesa in Interles-Belconta. Ti družbi nista poravnali skupno 55 tisočakov obveznosti.

Nekdanji poslanec se je zagovarjal, da dobavitelju ni ostal dolžan namenoma, ampak je njegovo podjetje tako kot številna druga zašlo v finančne težave zaradi gospodarske krize, poročata Delo in Večer.

Vogrinove težave so se sicer začele maja 2010. Od takrat pa do februarja 2011 je Interles pri Kamnoseštvu Žunko naročil za 18.829 evrov blaga, vendar kar 131 računov ni plačal. Prav tako leta 2011 Interles družbi DBT, ki prodaja stavbno in pohištveno okovje, ni poravnal pičlih 281 evrov, medtem ko Interles-Belcont istega leta tej družbi ni plačal računov v skupni vrednosti 7419 evrov.

Pri poslovanju z Vogrinom se je opekla tudi družba Elumatec, pri kateri je Interles naročil proizvodno linijo, vredno 400.000 evrov. Na koncu je ostal dolg, vreden slabih 29.000 evrov.

Po poročanju Dela je pričakovati, da se bo podobno razpletel tudi pritožbeni postopek v podobnem primeru, saj pri neplačilu računa v znesku 30.000 evrov, ki jih je Roletarstvu Medle ostal dolžan Interles-Belcont, sodišče prve stopnje prav tako ni zaznalo nepoštene poslovne prakse. Vogrina in njegovo bivšo ženo Veroniko Vogrin, nekdanjo direktorico omenjene družbe, je maja lani oprostilo.