Črna kronika

53-letni Kočevki se v morah prikazuje nasilni ropar Srečko

tr
10. 2. 2016, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na zatožno klop ljubljanskega sodišča je včeraj sedel 25-letni Srečko Brkić iz Kočevja, ki je decembra lani napadel 53-letno Kočevko in jo poskušal oropati. Tožilstvo je menilo, da je zanj najbolj primerna kazen eno leto in pol zapora.

Profimedia
Kakšno usodo mu bo namenilo ljubljansko sodišče, bo Kočevec izvedel 25. februarja (fotografija je simbolična).

Srečko Brkić, že predhodno kaznovan, se je znašel v kazenskem postopku, ker je 2. decembra lani na Trgu zbora odposlancev v Kočevju pozno zvečer z nepoštenimi nameni pristopil do 53-letne Kočevke. Domačinki je menda dejal, naj gre za njim do bližnje veleblagovnice. Kočevka, ki možakarja sploh ni poznala, mu je odvrnila, da ne gre z njim nikamor in naj jo pusti pri miru. A Brkić se ni dal odgnati kar tako, ampak je zagrabil njeno torbico. Kočevka je ni izpustila iz rok, zato je padla, nato pa jo je nepridiprav po tleh vlekel približno deset metrov. Ob tem je oškodovanka kričala in pritegnila pozornost treh možakarjev, ki so ji priskočili na pomoč. Njihov prihod je odgnal Brkića, ki je ostal praznih rok.

DELAL V GOZDU

Na včerajšnjem naroku je oškodovanka dejala, da uveljavlja dva tisoč evrov premoženjskopravnega zahtevka za pretrpljeni strah in 300 evrov za torbico in kavbojke, ki so se ji strgale. »Strah me je. Storilca sanjam,« je včeraj zaupala sodišču. Brkić, ki je brez zaposlitve in prejema 260 evrov socialne pomoči, pred prihodom v pripor pa je z občasnim delom v gozdu zaslužil okoli 400 evrov na mesec, je dejal, da ji je pripravljen izročiti 100 evrov.

DOBIL BO ZAPOSLITEV

Obramba je dejala, da se strinja s tožilskim predlogom glede kazni, s tem da je predlagala, da naj jo njen klient odsluži z družbenokoristnim delom. S tovrstnim predlogom se tožilstvo ni strinjalo. Obtoženčev odvetnik je še predlagal, naj sodišče prihodnjič zasliši očeta in očetovega delodajalca, ki naj bi zaposlil Brkića. Po odvetnikovih besedah bo služba Brkiću omogočila zaslužek, s katerim bo lahko preživljal partnerico in njenega otroka. Vpleteni se bodo znova srečali 25. februarja.

Arhiv Svet24
Kakšno usodo mu bo namenilo ljubljansko sodišče, bo Kočevec izvedel 25. februarja.