V preiskavi so kriminalisti potrdili sum, da je žrtev, ki je pri osumljenki v okolici Tržiča neprijavljena bivala od začetka tega meseca, umrla nasilne smrti, rane na njenem telesu pa so bile posledica uporabe ostrih in drugih predmetov. V nasilnem dejanju je bila poškodovana tudi osumljenka, njune poškodbe pa kažejo na obojestransko nasilje, ki se je v stanovanjski hiši, intenzivno pa v kuhinji, dogajalo v noči iz sobote na nedeljo. Okoliščine z ogleda kraja kaznivega dejanja kažejo na nasilen prepir, žrtev pa je bila od prihodu policisti na kraj najdena mrtva v kuhinji stanovanjske hiše.

Policisti so v zadnjih petih letih v povezavi s krajem kaznivega dejanja obravnavali nekaj različnih dogodkov, vendar ne v povezavi z ravnanji ali dejanji, ki bi imeli znake tako hudih kaznivih ravnanj ali bi na to možnost nakazovali.

Dejanje je bilo policiji naznanjeno v nedeljo popoldan, klicala je osumljenka sama, v veliko pomoč pa so bili občani, ki so jo do prihoda policije zadržali na kraju. V tej preiskavi in v zvezi s tem dejanjem so kriminalisti 40-letnico kazensko ovadili tudi zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje.

Osumljenki je bilo včeraj odrejeno sodno pridržanje. Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let.