Črna kronika

Dveletnika na mopedu vozil v naročju

mr
7. 9. 2015, 16.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Thinkstock

10 V Mozirju so tatovi vlomili v prostore ribiškega doma. Ribiči pogrešajo menjalni denar in cigarete.

9 Policisti so v vasi pri Pivki obravnavali tatvino prikolice, naložene z drvi. Škode je za okrog 500 evrov.

8 V kampu v Podčetrtku je neznanec ukradel dve otroški kolesi, skupaj vredni okrog 180 evrov.

7 V Kapli pri Žalcu so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša hladilnik.

6 Pomurski policisti so v Gornji Radgoni obravnavali tujca, ki je v promet poskušal spraviti bankovec vrednosti 100 evrov, za katerega obstaja sum, da je ponarejen.

5 Neznanci so iz stanovanjske hiše na območju Maribora ukradli več kosov nakita, blagajno z dokumenti in steklenico borovnic. Škode je za okrog 3000 evrov.

4 Trije mlajši Kranjčani, dva stara 18 in eden 17 let, so na Kokrici kradli fantom, ki so igrali nogomet. Tolpa zamaskiranih mulcev je brskala po nahrbtnikih športnikov in dva ukradla, nato pa poskušala zbežati s kraja zločina, a so oškodovanci sami prijeli enega od njih in ga pridržali do prihoda policije, ki kmalu izsledila še ostala dva. Sledi jim kazenska ovadba.

3 Na prvi šolski dan so policisti v Velikem Mraševu pri Krškem obravnavali 36-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je v času, ko so otroci hodili v šolo, skozi naselje dirjal s hitrostjo 105 kilometrov na uro. Prislužil si je plačilni nalog v višini 1000 evrov in devet kazenskih točk.

2 Škofjeloški policisti so obravnavali mopedista, ki je dve leti starega otroka vozil v naročju. »Otrok je bil oblečen v otroški body, na glavi pa je imel nekaj, kar sicer zgleda kot čelada, pa vendar to ni. Nekaj stometrsko vožnjo je mopedist zaključil s 660 evri globe,« so sporočili s kranjske policijske postaje.

1 Ljubljanski policisti so pri avtobusni postaji razstrelili sumljiv kovček, za katerega se je izkazalo, da je prazen.