Kot so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave, je v treh primerih na območju Ljubljane in Kranja 33-letnik s ponarejenimi osebni dokumenti najel vozilo, ga je odpeljal na dogovorjen kraj ter predal drugim, ti pa so ga prepeljali čez državno mejo.

V enem primeru je najel osebno vozilo BMW X6 v podjetju za prodajo vozil na območju Ljubljane, v ostalih dveh primerih pa je v trgovini s pohištvom z nakupom pohištva najel tudi njihovo vozilo za prevoz blaga.

Kriminalisti so združbo prijeli po četrtem primeru, ko je 33-letnik s ponarejenimi dokumenti na območju Kranja ponovno najel osebno vozilo BMW X5 v vrednosti 95.000 evrov. Vozilo pa je že bilo pripravljeno za prevoz čez državno mejo. Z omenjenimi dejanji je četverica povzročila za približno 200.000 evrov materialne škode.

Intenzivna kriminalistična preiskava je potekala od junija do avgusta. Kriminalisti so na podlagi odredb sodišča opravili tudi hišne preiskave, v katerih so pri treh osumljenih zasegli predmete, povezane s kaznivimi dejanji.

33-letnega slovenskega državljana, ki je bil že obravnavan in obsojen za tovrstna kazniva dejanja, so privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Ostale tri pa so po prenehanju razlogov za odvzem prostosti izpustili.