Črna kronika

Albanec, ki je s porschejem v bližini Slovenske plaže pokosil pet Srbov, se je predal policiji

G.G.
14. 8. 2015, 11.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ko se je v sredo okoli poldneva skupina srbskih državljanov vračala s plaže v Budvi, je po cesti s porsche cayennom pridrvel 33-letni albanski državljan. Albanec je izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal na pločnik. Danes se je sam predal policiji.

Večina turistov se je zadnji hip umaknila porscheju, petim srbskim turistom pa tega ni uspelo. Poškodovani so obležali na tleh, albanski voznik porscheja pa je skočil iz avta in peš pobegnil s kraja nesreče.

Poškodovane turiste, dva sta jo odnesla s hujšimi poškodbami, so odpeljali v bolnišnico, policisti pa so začeli z iskanjem pobeglega voznika. Danes se je 33-letni M.L. sam javil črnogorski policiji, poroča Blic. Zaradi begosumnosti, so zoper povzročitelja nesreče odredili tridesetdnevni pripor.

Mimogrede dodajmo, da ime Slovenska plaža nima veze s Slovenci ali Slovenijo. Sredi tridesetih let prejšnjega stoletja so na tej plaži med prvimi letovali češki in slovaški turisti in po njih (torej po Slovanih oziroma po srbsko Slovenih) je plaža dobila ime.