Črna kronika

Prelaz Vršič usoden za motorista

STA/M.J.
13. 8. 2015, 21.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na cesti čez prelaz Vršič je danes okoli 14. ure prišlo do dveh prometnih nesreč, v obeh pa je bila udeležena skupina petih avstrijskih motoristov. Kot so sporočili s PU Nova Gorica, je na enem izmed ovinkov 54-letnik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v prepad, zaradi poškodb pa je na kraju umrl. V istem ovinku je padel tudi njegov prijatelj.

Skupina Avstrijcev je vozila iz smeri Trente proti Vršiču, kot prvi v skupini pa je vozil 54-letni motorist, za katerega je bil ovinek usoden, so pojasnili na Policijski upravi (PU) Nova Gorica.

Prometne nesreče drugi in tretji motorist nista opazila, nato pa je prav tako z neprilagojeno hitrostjo v isti ovinek pripeljal še četrti motorist. Prav tako 54-letni avstrijski državljan je padel po vozišču, pri čemer pa se ni poškodoval. Ko se je pri njem ustavil še peti motorist v skupini, sta opazila ponesrečenega prijatelja ležati v prepadu dobrih 10 metrov pod nivojem vozišča, so pojasnili na novogoriški policijski upravi.

Glede prve prometne nesreče, v kateri je motorist umrl, bo podano poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo, drugemu motoristu pa so policisti izdali plačilni nalog.

Zaradi ogleda kraja obeh prometnih nesreč je bila cesta Trenta-Vršič nekaj časa zaprta.