Črna kronika

Predrzni ljubljančan kršil vrsto predpisov

M.J.
26. 5. 2015, 11.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ljubljanski policisti so v nedeljo obravnavali 25-letnika, ki je vozil kombi z ukradenimi registrskimi tablicami. Kot se je izkazalo, je bil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in vinjete. Gorivo, ki ga je natočil v plastično posodo, je plačal z ukradeno bančno kartico. Ker se je izlilo iz posode, pa so morali posredovati še gasilci.

Arhiv Svet24

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti v nedeljo okoli 19. ure na počivališču Barje opazili voznika kombija, ki je v plastično posodo točil gorivo. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, za katere se je izkazalo, da ne pripadajo vozilu in so zabeležene kot ukradene.

Ko je voznik plačal gorivo in se odpeljal, so zaradi suma storitve kaznivega dejanja policisti voznika ustavili. V postopku so ugotovili, da je 25-letni Ljubljančan vozil kombinirano vozilo znamke Peugeot boxer, ki si ga je izposodil, na njem pa so bile nameščene ukradene registrske tablice. Prav tako se je v nadaljevanju izkazalo, da je okrog 550 litrov natočenega goriva plačal z ukradeno bančno kartico, ki izvira iz vloma v tovorno vozilo na območju Sežane.

Zaradi izliva goriva iz posode so morali posredovati še gasilci. Delavci finančne uprave so ugotovili, da je bilo v rezervoarju vozila natočeno kurilno olje in bodo zoper voznika ukrepali v skladu s svojimi pooblastili.

Policisti pa bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj goljufije in prikrivanja. Za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, brez vinjete in nepravilno zavarovanega tovora so mu izdali plačilni nalog. Vozilo so zasegli, zoper lastnika vozila pa sledi še kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja zatajitve, ker je imel nameščene ukradene registrske tablice.