Črna kronika

Policisti iščejo smučarja, ki je na Arehu trčil v otroka

G.G.
25. 2. 2015, 11.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na smučišču Areh na Pohorju sta se v minulih dneh pripetili dve smučarski nesreči, ki sta rezultirali v hudih telesnih poškodbah pri dveh osebah..

Arhiv Svet24

Prva se je zgodila v petek okoli 13. ure. Smučarka je na progi Ruška prismučala do spodnje postaje vlečnice, se ustavila in se kot zadnja postavila v vrsto na dostop do vlečnice. Takrat pa se je vanjo od zadaj zaletel nek smučar, oblečen v zeleno-rjavo bundo, star približno 30 do 35 let, ki je prav tako padel. Po trčenju nista govorila, ampak sta se odpravila na sidra in se z vlečnico odpeljala proti vrhu. Šele kasneje je oškodovanka iskala zdravniško pomoč v UKC Maribor.

Druga nezgoda je sledila v soboto. Okoli 14.30 se je mama z otrokom prismučala na najbolj raven del proge Ruška. Tik pred prelomnico je za njima pripeljal neznani smučar, ki je od zadaj trčil v otroka. Otrok je padel, smučar pa se ni ustavil in se je odpeljal dalje. Smučar je bil višje postave, oblečen v bež bundo in svetlo rjave hlače, na glavi pa je imel smučarska očala. Je pa ob trčenju izgubil smučarsko palico, ki jo je pobrala neznana ženska, oblečena v belo bundo, so še sporočili s PU Maribor.

Zaradi razjasnitve okoliščin obeh smučarskih nesreč, policisti oba udeleženca nesreče, neznano žensko, ki je pobrala palico in vse morebitne druge očividce nesreč, prosijo, da pokličejo na telefonsko številko 113 ali na policijsko postajo Ruše, na telefonsko številko (02) 669-09-05.