Črna kronika

Priznal, da je zlorabil deklico, žena pa se je vrgla pod vlak

P.R.
28. 12. 2014, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Sodišče v britanskem Bristolu je v ponedeljek obsodilo Davida Mullingerja (64) zaradi spolnega napada na devetletno deklico. Da je deklico zlorabil dvakrat, je priznal že 16. septembra.

Arhiv Svet24

Kmalu zatem se je njegova žena Jenny (62) vrgla pod vlak v bližini železniške postaje Yate in na mestu umrla. Sodišče je ob ponedeljkovi sodbi poudarilo, da gre za resnično žalosten primer.

Mullinger je bil aretiran, potem ko je deklica za napad povedala svojim staršem, ti pa so, popolnoma šokirani, vložili prijavo na policijo. Mullinger je sprva vse obtožbe zanikal, vendar se je ob predložitvi vseh dokazov na sodišču zlomil in v solzah priznal zločin. Sodišče ga je tako spoznalo za krivega dveh spolnih napadov na otroka, mlajšega od trinajst let. Sodnik Martin Picton, ki ni skrival pretresenosti zaradi primera in njegovih smrtonosnih posledic, je Mullingerja obsodil na tri leta zapora. »Prepričan sem, da se zavedate strašne bolečine, ki ste jo povzročili,« je Picton še dejal obsojenemu Mullingerju, ki se tudi po odsluženi kazni brez nadzornika ne bo smel približati osebam, mlajšim od 16 let.

Mullinger je bil aretiran, potem ko je deklica za napad povedala svojim staršem, ti pa so, popolnoma šokirani, vložili prijavo na policijo. 

Obsojenčeva zagovornica Virginia Cornwall je ob sodbi sodišču dejala: »Mullinger izjemno trpi, saj se zaveda svoje odgovornosti in posledic svojega dejanja, kot je izguba njegove žene.« Tožilec Kenneth Bell pa je na sodišču prebral izjavo žrtvine matere. »Pred zlorabo je bila moja hčerka srečen, skrben in nedolžen otrok. Doslej se še nikoli ni srečala z ničimer seksualnim, zdaj pa me boli srce, ko pomislim, kako dolgo zdravljenje zaradi posledic napada jo čaka,« je izjavila dekličina mati.