Črna kronika

Ne, Jamnika ni ubila italijanska mafija

T.C.
21. 12. 2014, 21.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Policisti in kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada so še vedno na delu, mrzlično iščejo morilca, ki je ustrelil direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika. Prvi mož policije, Marjan Fank, pa je zanikal, da naj bi šlo za naročen, mafijski umor.

STA

Ugibanj, v katero smer naj bi šel motiv za umor, je veliko. A Marjan Fank je za informativno oddajo 24ur izrecno zanikal, da naj bi bil za Jamnikovim ubojem stala italijanska mafija, prav tako policija zanika tudi povezavo z Gregorjem Vidmarjem, 72-letnem kemikom iz Novega Polja ter z najdbo ogromnih količin kemikalij pred slabima dvema tednoma.

Zaenkrat še nobenih aretacij, a krog osumljenih naj bi se počasi ožil.

Ker zaenkrat ni ne storilca in ne motiva, je kaznivo dejanje še vedno kvalificirano kot uboj, a ko ga najdejo in če bodo ugotovili, da je šlo za naklepno dejanje, bodo kaznivo dejanje najverjetneje prekvalificirali v umor, zanj pa je zagrožena precej višja kazen.

Kriminalisti so zaenkrat opravili že preko 150 razgovorov, z njimi še vedno nadaljujejo, poteka tudi analiza sledi s kraja dogodka. Jamnikove družine ne varujejo več, saj po njihovi oceni njegovi družinski člani niso v nevarnosti, zato je motiv verjetno povezan z njegovim poklicnim in ne z zasebnim življenjem.