Črna kronika

V enem dnevu so zasegli osem vozil osmim voznikom

T.C.
21. 12. 2014, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1560 klicev. Med 596 klici, ki so bili interventni in so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 109 prometnih nesreč, 117 kršitev javnega reda in miru ter 125 kaznivih dejanj.

Arhiv Svet24
Ujeli mladoletnika, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 23 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami. V preostalih 86 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.

Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozila. Po 2 vozili sta bili zaseženi na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje, po 1 vozilo pa je bilo zaseženo na območju policijskih uprav Kranj in Murska Sobota. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Ljubljana.

Na področju javnega reda in miru so opravili 90 intervencij na javnih krajih in 27 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršiteljev javnega reda. 2 kršitelja sta bila pridržana na območju policijske uprave Ljubljana, 1 pa na območju policijske uprave Koper.

Med kaznivimi dejanji je bilo 50 tatvin, 30 vlomov, 26 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, po 3 ropi in povzročitve telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, grožnji in ponarejanji denarja ter po 1 preprečitev uradnega dejanja in ponarejanje listin.

Noč je bila pestra.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja, in sicer 3 osebam na območju policijske uprave Celje ter po 1 osebi na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.