Črna kronika

V taksiju odkrili kovček in v njem truplo 62-letne Američanke

mv
14. 8. 2014, 16.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na Baliju so odkrili kovček, v njem pa truplo Američanke Sheile von Weise Mack. Kovček je v prtljažniku taksija pustil mlajši par.

Reuters

Ker se ni vrnil po prtljago, je taksist poklical varnostnike, ki so kovček zavit v krvavo rjuho odprli. 62-letna Američanka je bila na Baliju na počitnicah skupaj z 19-letno hčerko Heather Mack in hčerkinim partnerjem 21-letnim Tommyjem Schaeferjem, ki sta tudi glavna osumljenca policije. Policija je žrtvino hčerko in njenega partnerja našla v hotelu, ki je od hotela, v katerem je letovala umorjena, oddaljen 15 kilometrov. Heather je policiji dejala, da jih je ugrabila oborožena tolpa, ki je ubila 62-letnico, njima pa je uspelo pobegniti. Vodja policijske postaje v Denpasarju je za lokalni medij dejal, da njuni zgodbi ne verjamejo. Zadevo sicer preverjajo, zaenkrat pa sta moški in ženska glavna osumljenca za umor 62-letnice in sta pridržana.Američana zahtevata ameriškega odvetnika, ameriško konzularno predstavništvo pa je sporočilo, da jima bo nudilo konzularno pomoč.

Sodelovala je s senatorjem

62-letna Sheila je bila tesna sodelavka pokojnega ameriškega senatorja iz Massachusettsa Edwarda (Teda) M. Kennedyja, prav tako je sodelovala s Pulitzerjevim nagrajencem za književnost Saulom Bellowom. Policija iz Oak Parka v Illinoisu, kjer je živela pokojna, je družino pokojne dobro poznala. Večkrat so intervenirali zaradi družinskega nasilja. Sosedje so za CNN dejali, da je bila hčerka zelo groba do svoje matere in da sta bili v nenehnih sporih.