Črna kronika

V prometni nesreči v okolici Ajdovščine umrl 33-letni motorist

J.P.
8. 8. 2014, 11.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes, 8. avgusta 2014 ob 9.47 uri, je bila Policija obveščena o hudi prometni nesreči izven naselja Cesta pri Ajdovščini in v kateri sta bila udeležena 33-letni motorist in 43–letni voznik traktorja.

Thinkstock

Ugotovljeno je bilo, da je voznik motornega kolesa peljal iz smeri naselja Cesta proti Ajdovščini. Iz smeri Ajdovščine je pripeljal 43-letni voznik traktorja in v križišču za Vipavski križ zavijal levo ter pri tem izsilil prednost vozniku motornega kolesa, tako da je motorist trčil v desno stran traktorja. Na kraju je 33-letni motorist podlegel zadobljenim telesnim poškodbam.

Policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev ustrezno ukrepali. 

Poleg policistov so bili na kraju prometne nesreče s smrtnim izidom tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina. V zvezi s prometno nesrečo sta bila obveščena tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo. Policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev ustrezno ukrepali.