Črna kronika

Na Visu izginil potapljač – žena prosi za pomoč

M.J.
6. 8. 2014, 13.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Čoln potapljača so našli zasidran ob obali hrvaškega otoka Vis. Takoj je bila tudi sprožena reševalna akcija, v iskanje pa je vključeno tudi letalo hrvaške obalne straže.

Facebook

V torek okoli 19. ure je bila Pomorska policija Split obveščena o izginotju potapljača na dih. Na območju med Visom in Kročulo je zato takoj stekla reševalna akcija, v kateri sodeluje tudi Luška kapitanija Split, Pomorska policija in Obalna straža.

Facebook

Izginotje 42-letnega Ante Simonellija je prijavila njegova soproga. Izginuli potapljač je potapljanje pričel istega dne ob 15. uri s soprogo in sicer okoli otoka Budikovac, na vzhodni strani Visa. Tja sta priplula s svojo ladjo, kasneje pa se je na potapljanje odpravil sam in sicer s pomožnim plovilom. Potapljanje naj bi nadaljeval proti vzhodni strani v smeri Korčule.

Facebook

Že istega večera, dve uri po začetku iskalne akcije, so policisti našli prazen čoln, zasidran ob obali otoka Vis. »Moj soprog Ante Simonelli je izginil včeraj, 5. avgusta in sicer v bližini Visa. V teku je iskalna akcija, naprošam pa vse, ki imajo čoln, da se iskalni akciji pridružijo. Za koordinacijo pokličite Službo za reševanje na morju na telefonsko številko 195. V naprej hvala vsem!« je v sredo na Facebook profilu zapisala njegova soproga.