Črna kronika

Voznik kombiniranega vozila po avtocesti vozil brez pnevmatike na priklopnem vozilu

J.P.
5. 8. 2014, 15.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Policisti Postaje prometne policije Celje so minuli konec tedna, na avtocesti A1, med vožnjo iz smeri Ljubljane proti Mariboru, ustavili tujega voznika kombiniranega vozila s priklopnim vozilom.

PU Celje

Ugotovili so, da je bilo v kombiniranem vozilu, registriranem za sedem oseb, poleg voznika še devet potnikov. Zaradi suma preobremenjenosti kombiniranega vozila so opravili še tehtanje kombiniranega vozila ter ugotovili, da je bilo kombinirano vozilo preobremenjeno za 680 kilogramov. Zaradi izrabljenosti in poškodbe pa je voznik s platišča priklopnega vozila odstranil pnevmatiko in je priklopno vozilo po avtocesti vozil brez pnevmatike, le po platišču.

Policisti Postaje prometne policije Celje pri svojem delu na avtocesti pogosto opažajo neodgovorno in nevarno ravnanje tujih voznikov tovornih in kombiniranih vozil ter avtobusov.

S tehnično neprimernim vozilom, ki je bilo prekomerno naloženo in preobremenjeno, je voznik predstavljal veliko nevarnost zase, za sopotnike in ostale udeležence v cestnem prometu na avtocesti.

Policisti Postaje prometne policije Celje pri svojem delu na avtocesti pogosto opažajo neodgovorno in nevarno ravnanje tujih voznikov tovornih in kombiniranih vozil ter avtobusov, najpogosteje gre za Romunske in Bolgarske državljane, ki s svojim ravnanjem predstavljajo veliko nevarnost v cestnem prometu.