Črna kronika

Nepridipravi v Spodnjih Hočah vlomili v skladišča več podjetij

STA
5. 8. 2014, 12.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Neznani storilci so v noči s sobote na nedeljo v Spodnjih Hočah vlomili v prostore treh podjetij in odtujili več vrednejših predmetov. Škode je za 23.000 evrov, so sporočili z mariborske policijske uprave.

flickr
Po dosedanjih ugotovitvah policistov sta najmanj dva neznana storilca v nedeljo malo po polnoči neopažena prišla do ograjenega območja podjetja v Spodnjih Hočah. Na pomožnem vhodu sta z dvokrilnih vrat ograje odstranila ključavnico obešanko in vrata odprla. Na notranji strani vrat sta z vozišča odstranila dvajset betonskih piramid.

Odpravila sta se do večjega lesenega objekta, ki ga podjetje uporablja za skladiščenje kritine, zadnji del tega objekta pa ima v najemu drugo podjetje. V prostoru drugega podjetja sta preščipnila žično mrežo, z večjih drsnih vrat odstranila ključavnico obešanko in vstopila. Nato sta vlomila v parkirano tovorno vozilo znamke mercedes benz in ukradla udarno kladivo.

Tovorno vozilo sta potisnila na dvorišče, da bi odpeljala pred njim postavljeno priklopno vozilo. Ko sta to priklopno vozilo potisnila na dvorišče, sta tovorno vozilo potisnila nazaj v objekt in drsna vrata za seboj zaprla. Pred odhodom sta pregledala tudi omare v vlomljenem prostoru in iz ene odtujila še baterijski vijačnik.

Priklopno vozilo sta nato potisnila v neposredno bližino objekta centralnega skladišča prvega podjetja. Tudi tu sta z dvokrilnih vrat odstranila ključavnico in vstopila. Na odtujeno priklopno vozilo sta z viličarjem, ki sta ga odtujila v tretjem podjetju, ki ima prostore na istem območju, naložila šest palet strešnikov. Po dejanju sta viličarja vrnila na mesto, kjer sta ga vzela.

Okoli tretje ure se je na kraj po isti poti s kombijem bele barve pripeljal še tretji storilec. Ukradeno priklopno vozilo z naloženimi paletami strešne kritine so skupaj pripeli za kombi in se odpeljali s kraja.

Po doslej zbranih podatkih skupna materialna škoda znaša okoli 23.000 evrov. Policisti storilce in odtujene predmete še iščejo.