Črna kronika

Županu Svetega Andraža v Slovenskih goricah zažgali vozilo

STA/J.P.
4. 8. 2014, 11.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Policisti so prejšnji teden obravnavali požar vozila župana občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah Francija Krepše, ki je bil podtaknjen, je za STA povedal Krepša in dejal, da so vozilo neznanci polili z bencinom ali drugo vnetljivo tekočino. Da je bil ogenj podtaknjen, so potrdili tudi na policiji.

Thinkstock

Na Policijski upravi Maribor so za STA pojasnili, da so omenjeni požar, o katerem so sicer pisale Slovenske novice, obravnavali. Zapisali so, da je bil ogenj na vozilu podtaknjen, policisti pa primer obravnavajo kot kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Nastalo je za okoli 7000 evrov škode, več podrobnosti pa na policiji niso razkrili, ker kriminalistična preiskava še poteka.

Dejanje naj bi bilo posledica prihajajočih lokalnih volitev, saj je dan ali dva prej najavil svojo ponovno župansko kandidaturo.

Krepša pa je povedal, da je vozilo stalo v bližini stanovanjskega in gospodarskega objekta v Rjavcih, zagorelo pa je okoli enajste ure zvečer. Vžig je opazil sosed, s katerim so nato z gasilnim aparatom ogenj pogasili. Dodal je še, da je bilo dejanje po njegovem mnenju posledica prihajajočih lokalnih volitev, saj je dan ali dva prej najavil svojo ponovno župansko kandidaturo.