Črna kronika

Ukradel, nato pa vrnil

S.R.
22. 7. 2014, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Očitno je ropar v Zadru želel biti vsaj malo pošten in vrniti del plena, ki si ga je nabral v eni izmed hiš. A ga je očitno višja sila takoj kaznovala.

30-letni moški je vlomil v hišo svoje sosede, 66 let stare gospe, v vasici pri Zadru. Sprehodil se je po hiši in pri tem nabral kar lepo bero stvari. Ukradel je LCD-televizor, DVD-predvajalnik, dva para športnih copat in še en par copat. Ves svoj izplen je odnesel iz hiše, nato pa se je odločil, da en par športnih čevljev in copat vrne. Zakaj je to storil, je še neznanka, po sklepanju policije pa bi lahko to storil, ker se je bal, da bi soseda prepoznala svojo obutev.

Karkoli je že bilo v njegovih mislih, pa je bila vrnitev v hišo zanj usodna. Pri tem, ko se je plazil nazaj v hišo, ga je opazila 61-letna prijateljica sosede, ki je med sosedino odsotnostjo pazila na hišo. Nemudoma je poklicala policijo, ki je tatu ujela skoraj na mestu kraje. 30-letnika so takoj odpeljali na policijsko postajo, kjer je priprt, kazensko pa bo moral odgovarjati zaradi vloma in odtujitve predmetov.