Črna kronika

Zamolčano posilstvo v Gozdu Martuljku

P.Š.
14. 7. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Izvedeli smo, da naj bi na začetku junija v Gozdu Martuljku prišlo do posilstva. Na Policijski upravi Kranj so dogodek za Svet24 potrdili in dodali, da so storilca tudi prijeli.

Pri vsem skupaj pa je zanimivo to, da javnosti o tem niso obvestili in smo za to dejanje izvedeli naključno.

Na začetku junija naj bi se po naših informacijah na priljubljeni kolesarski stezi od Kranjske Gore do Jesenic zgodilo posilstvo. Žrtev je bila domačinka srednjih let, ki jo je napadel albanski državljan. Slednji naj bi takrat bežal s kraja poskusa ropa gostinskega lokala. Žrtev je takoj obvestila policijo in svojega moža. Slednji je storilca uspel ujeti. Albanec naj bi takrat vanj nameril pištolo, a ga je moški obvladal s kolom. Storilec je pri tem utrpel težke poškodbe in so ga morali najprej odpeljati v Splošno bolnišnico Jesenice, od tam pa v ljubljanski klinični center. Policisti naj bi sicer preprečili domačinom, da bi storilca še huje poškodovali.

Kot je za Svet24 povedal predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos, so kriminalisti v kranjskem sektorju kriminalistične policije na začetku junija zaradi več kaznivih dejanj kazensko ovadili Albanca, starega 35 let, med drugim tudi zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost. Poleg tega je osumljen še dveh tatvin, v katerih je pridobil za nekaj sto evrov protipravne koristi, in povzročitve lahke telesne poškodbe, ko je s predmetom laže poškodoval občana, ki ga je na kraju zadrževal do prihoda policistov, vsa našteta kazniva dejanja pa je tujec izvedel v okolici Kranjske Gore. Po zbranih obvestilih je bil 35-letnik priveden k preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, ki je zanj odredila pripor. V ravnanju občana, ki je pomagal pri izsleditvi osumljenca, kriminalisti niso ugotovili protipravnosti, zato proti njemu ne vodijo nobenega postopka, je še dodal Kos.

Pri vsej zgodbi je zanimivo to, da javnost o dogodku ni bila obveščena. Kos na to odgovarja, da veljajo kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost za enega najhujših posegov v osebno celovitost žrtve, posledice zanjo so navadno hude, okrevanje dolgotrajno. Zaradi posledic napada je lahko življenje žrtve za vedno zaznamovano in spremenjeno. Njeno zasebnost ob tako travmatičnem dogodku je zato treba spoštovati in jo varovati v najvišji mogoči meri, izpostavljanje dogodka v javnosti pa ni bilo potrebno. Se pa postavlja vprašanje, ali je res tako, saj se je dogodek zgodil sredi dneva na zelo priljubljeni kolesarski poti. Kos pojasnjuje, da ni razloga, da bi dogodek vplival na zmanjšan občutek varnosti na kranjskogorski kolesarski poti.