Črna kronika

Glavni štab narkomafije je bil v Sloveniji

G.G.
11. 7. 2014, 10.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Slovenija je že lep čas pomembna država na t.i. balkanski poti droge. Zadnja uspešna zaključena operacija policije pa je to le potrdila.

PU Koper
V preiskavi so prišli na sled kriminalni združbi, ki je vzpostavila tihotapsko mrežo za dobavo večjih količin konoplje, heroina in kokaina na relaciji Albanija - Kosovo - Srbija - Hrvaška - Slovenija in tudi naprej proti Avstriji, Nemčiji in Švici.

Večina droge torej potuje naprej v severno in zahodno Evropo, nekaj pa jo ostane tudi za domače potrošnike. Družba, v kateri so imeli glavno vlogo državljani Kosova, je imela lovke razpredene tudi po celi Sloveniji.

In ne samo to, glavni štab organizatorjev je bil v Sloveniji, je razkril vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper Dean Jurič. »Tukaj so živel, organizirali, iskali kurirje in vozila,« je še dodal Jurič.

V okviru mednarodne policijske operacije so tako kriminalisti zasegli več kot 70 kilogramov prepovedanih drog, od tega 60 kilogramov konoplje, dobrih 10 kilogramov heroina in čez 300 gramov kokaina. S prodajo bi kriminalna združba lahko zaslužila med 500.000 in 700.000 evrov, v primeru prodaje na drobno pa tudi milijon evrov.