Črna kronika

Med družinskim prepirom ustrelil štiri otroke in dva odrasla

STA/G.G.
10. 7. 2014, 08.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Do streljanja je prišlo v kraju Spring v bližini največjega teksaškega mesta. Eden od štirih ustreljenih otrok je umrl ob prihodu v bolnišnico. V streljanju je bila ranjena tudi ženska, ki ji je uspelo pred odhodom v bolnišnico policiji povedati, kje je osumljeni strelec, sicer njen sorodnik.

Twitter
Policija ga je ujela po 20-minutnem lovu v slepi ulici, sledilo je več kot uro dolgo obleganje. Iz šerifove pisarne so nato prek Twitterja sporočili, da je strelec že v priporu.

Takšni in podobni strelski obračuni so v ZDA zelo pogosti. V Kaliforniji je 23. maja študent z duševnimi motnjami ustrelil šest ljudi in sebe, 5. junija je moški v kampusu v Seattlu ustrelil eno osebo in ranil dve drugi. Prav tako junija je par, ki naj bi imel povezave s protivladnimi skrajneži, v Las Vegasu ustrelil dva policista in civilista, v srednji šoli v Oregunu pa je najstnik ustrelil 14-letnega dijaka.

Ameriški predsednik Barack Obama je Američane posvaril, da potrebujejo razmislek o nadzoru nad orožjem, ki v ZDA ostaja relativno lahko dostopno.