Črna kronika

Umrla 36-letna voznica

STA/M.J.
15. 6. 2014, 07.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V soboto ob 20.35 se je na glavni cesti izven naselja Mrtovec v občini Sevnica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 36-letna voznica, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Arhiv Svet24

Šestintridesetletna voznica motornega kolesa je vozila iz Vrhovega proti Sevnici in prehitevala vozilo pred seboj. Ko je s prehitevanjem zaključila je zapeljala čez desni rob vozišča na makadamsko bankino, od tam na travnati nasip, kjer je trčila v betonski prepust. Zaradi hudih poškodb je umrla na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 76 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 15 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 129 kršitev javnega reda in miru ter 103 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 102-krat posredovali na javnih krajih in 27-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so pet kršiteljev. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli osem vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 50 tatvin, 24 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, šest kaznivih dejanj nasilja v družini, pet ponarejanj denarja, tri povzročitve telesnih poškodb, dve kaznivi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter eno kaznivo dejanje drzne tatvine in grožnje.