Črna kronika

V pridržanju ostaja še ena oseba iz današnjih preiskav

STA/J.P.
12. 6. 2014, 19.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Kriminalisti, ki so v okviru preiskave kaznivega dejanja zlorabe položaja in oškodovanja upnikov danes pridržali deset oseb, trenutno izvajajo še dve hišni preiskavi. V pridržanju ostaja še ena oseba, je za STA povedal Drago Menegalija iz Generalne policijske uprave.

Mediaspeed

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) v preiskavah, ki jih je danes izvedel na območju ljubljanske, koprske, novomeške, kranjske in novogoriške policijske uprave, išče dokaze za kazniva dejanja zlorabe položaja in oškodovanja upnikov, je popoldne pojasnil direktor NPU Darko Majhenič. Lastniško povezane družbe so bile oškodovane za vsaj 53 milijonov evrov, med njimi naj bi bile po neuradnih informacijah tudi Terme Čatež in Marina Portorož.

Glavni osumljeni, šlo naj bi za Bojana Petana, ki prek DZS lastniško obvladuje tudi Terme Čatež in prek term Marino Portorož, naj bi s še 11 osumljenimi fizičnimi osebami pridobil za vsaj 24,5 milijona evrov premoženjske koristi.

Kriminalisti so preiskavo zlorabe položaja začeli lani spomladi, in sicer na podlagi pisne prijave manjšinskih delničarjev družbe iz Portoroža. Po neuradnih informacijah gre za delničarje Marine Portorož, ki so bili iztisnjeni. Poleg kaznivih dejanj zlorabe položaja so kriminalisti dodatno ugotovili še sedem kaznivih dejanj oškodovanja upnikov.