Črna kronika

Saj ni res, pa je! Po prometni nesreči zavil v lokal

N.J.
9. 6. 2014, 20.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Top flop tedna

10. Na območju Kozine je tat ukradel kovinska vrata ograje. Lastnik je oškodovan za okoli 100 evrov.

9. Novogoriški policisti so v eni od igralnic obravnavali tatvino jakne. Kot so ugotovili z zbiranjem obvestil, je 48-letna osumljenka, državljanka Italije, pristopila do enega od igralnih avtomatov, na katerem je oškodovanka pustila jakno, vredno 380 evrov, ter si jo prilastila, po dejanju pa kraj zločina zapustila.

8. V Murski Soboti so odkrili bankovec v vrednosti 20 evrov, za katerega obstaja sum, da je ponarejen.

7. Z gradbišča pri Makolah na območju Slovenske Bistrice je tat odtujil hidravlično kladivo, težko skoraj dve toni. Podjetje je oškodovano za okoli 12.000 evrov.

6. V Straži je neznani storilec vlomil v skladiščni zabojnik in odtujil 45 plinskih jeklenk. Škode je za okoli 1300 evrov.

5. Na območju Novega mesta je neznanec vlomil v vikend. Lastnik pogreša manjši hladilnik, posodo in kuhinjski pribor. Škode je za okoli 400 evrov.

4. Med garažo in avlo enega od novogoriških poslovnih centrov so vandali razbili protipožarno steklo in z divjanjem povzročili za približno tisočaka gmotne škode.

3. Koprski policisti so kazensko ovadili dva Hrvata, stara 25 in 29 let, ki sta v dveh trgovinah zamenjala etikete na oblačilih in jih tako kupila po nižji ceni. Za kaznivo dejanje goljufije je sicer predvidena kazen do tri leta zapora.


2. Na Baredih pri Izoli je neznanec ukradel približno 250 sadik trt in lastnika oškodoval za slabih 400 evrov.

1. Ljubljanski policisti so obravnavali prometno nesrečo v ulici Nove Fužine, v kateri je 40-letni voznik osebnega avtomobila med vzvratno vožnjo trčil v drugo vozilo, nato pa peš zapustil prizorišče. Policisti so »junaka« izsledili v bližnjem lokalu in ugotovili, da ima na grbi še več drugih kršitev: vozil je brez vozniškega dovoljenja, neregistrirano vozilo, odklonil je strokovni pregled in podobno. Zaradi kršitev so mu začasno zasegli avto, plačati pa bo moral še 3800 evrov globe.