Črna kronika

Požar izbruhnil v prostoru za gojenje konoplje

STA/J.P.
6. 6. 2014, 10.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ugotavljanje vzroka požara, ki je v sredo zvečer izbruhnil v gospodarskem poslopju v okolici Rogaške Slatine, je pokazalo, da je zagorelo zaradi kratkega stika na električni napeljavi v prostoru, kjer je lastnik objekta gojil konopljo, so danes sporočili s celjske policijske uprave. Poleg lastnika bodo policisti kazensko ovadili še dve osebi.

Dolenjski List

Policisti so ugotovili, da je imel lastnik v objektu prirejen prostor za gojenje konoplje. Kljub požaru je v prostoru ostalo še 46 sadik konoplje, ki so jih policisti skupaj z opremo zasegli.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami bodo policisti ovadili tri osebe: moška stara 41 in 65 let ter 40-letno žensko.

Hišna preiskava je pokazala, da je imel lastnik tudi v stanovanjski hiši in novogradnji na istem naslovu še okoli 20 sadik konoplje ter deset kilogramov posušene konoplje, pripravljene za preprodajo, in manjšo količino hašiševega olja.

Poleg tega so policisti našli še nekaj ostalih snovi, za katere sumijo, da gre prav tako za prepovedano drogo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami bodo policisti ovadili tri osebe: moška stara 41 in 65 let ter 40-letno žensko.