Črna kronika

12-letnici večkrat zabodli sošolko za »Slokega moža«

J.P.
4. 6. 2014, 10.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Starejši brat šolarke, ki je obtožena, da je brutalno zabodla svojo sošolko, je povedal, da sestra ni razločevala med sanjami in resničnostjo.

12-letni Anissa Weier in Morgan Geyser iz Winsconsina v ZDA sta svojo mlado žrtev zvabili v bližnji gozd, jo 19-krat zabodli ter pustili umreti.

Policistom sta povedali, da sta z umorom hoteli narediti vtis na »Slokega moškega«, o katerem sta brali na spletu in sčasoma postali z njim obsedeni. Kot je povedal Anissin starejši brat William, je bila povsem običajno dekle z nekaj nenavadnimi interesi. Da so ji bile pogodu srhljive zgodbice o Slokemu moškemu ni bila skrivnost, je še dodal.
Policisti pravijo, da sta deklici zločin načrtovali več mesecev. Svojo žrtev sta v soboto v gozd zvabili pod pretvezo, da se bodo igrale skrivalnice. Tam sta jo večkrat zabodli in pustili ležečo na tleh. Dejali sta celo, da bosta šli po pomoč.
Anissa je povedala, da sta upali, da bo umrla, saj bi tako srečali Slokega moškega in dokazali, da obstaja. Ko so jo policisti vprašali, če se zaveda, kaj pomeni ubiti nekoga, je dejala, da se zaveda, da je nekomu vzela življenje in da to obžaluje. »Slabi del mene je hotel, da umre; dobri del je hotel, da bi preživela.«

V ponedeljek sta bili obtoženi namernega umora prve stopnje – če bosta obsojeni, lahko dobita do 65 let v zaporu.

V soboto je kolesar naletel na žrtev, ležečo na pločniku, z ranami po rokah, nogah in trupu. Splazila se je iz gozda, kjer sta jo pustili osumljenki. Prepeljali so jo v bolnišnico – v ponedeljek zvečer je bila v stabilnem stanju. Morgan je povedala, da če ne bi napadli svoje sošolke, bi jima Sloki moški pobil družini. Kot je še povedala, je prepričana, da ju opazuje in jima bere misli.