Črna kronika

Mamica iz Maribora je svojega sina zadnji trenutek rešila pred pedofilom

Gabrijel Toplak
30. 5. 2014, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Pogovarjali smo se z mamico 8-letnega dečka, ki domneva, da bi lahko tudi njen sin in njegov prijatelj postala tarči belgijskega pedofila.

Domnevnega belgijskega pedofila so pred dnevi ujeli v Mariboru, kjer je fotografiral otroke, policija pa ni storila nič, a naj bi po naših informacijah z njim še isti večer skupina domačinov tako obračunala, da je pomoč poiskal pri zdravniku. Dogodek je med občani vzbudil precej negodovanja pa tudi strahu pred tem, kakšni ljudje se gibljejo v mestu, pristojne institucije pa ne ukrepajo.

Gabrijel Toplak
Oglasila se nam je mamica, ki je Belgijca očitno srečala že prej. »Po objavljeni fotografiji v časopisu Svet24 sem zaključila, da je imela nevarno izkušnjo z dotičnim moškim tudi moja družina. Kakšen mesec dni nazaj sta bili njegovi tarči tudi moj sin in njegov prijatelj. Oba imata 8 let,« je bila ogorčena mamica, ki ne želi biti imenovana.

»Po objavljeni fotografiji v časopisu Svet24 sem zaključila, da je imela nevarno izkušnjo z dotičnim moškim tudi moja družina.« Mamica iz Maribora

Dogodek je opisala: »Otroka sta se igrala v peskovniku v Borštnikovi ulici, sama pa sem ju opazovala oziroma pazila skozi okno iz bližnjega bloka. Mimo je prišel moški, ki sem ga pred dnevi videla na fotografiji, in sedel na klop na nasprotni strani igrišča. Odložil je nahrbtnik, iz njega vzel plastenko in začel gledati otroka. Pozorno si je ogledoval tudi vsa okna na bloku, pri čemer mi je postal še bolj sumljiv. V naslednjem trenutku je pospravil plastenko, vstal in se premaknil eno klop naprej, torej še bližje. Med opazovanjem otrok je iz nahrbtnika vzel še časopis, ga odprl in takoj zaprl, kar se mi je zdelo izjemno nenavadno, zato sem posumila, da nekaj ni v redu. In ves čas je opazoval otroka,« je pojasnila mamica.

»Opazila sem, da se je med tekanjem tudi sklonil, utrgal šop trave in si jo zbasal v usta ter tekel naprej.« Mamica iz Maribora

Moški je zatem vstal in se premaknil še bližje, tokrat na klop ob peskovniku. »Resno sem se prestrašila in otroka takoj poklicala domov, moški pa je panično pograbil nahrbtnik ter stekel proti potoku za blokom. Opazila sem, da se je med tekanjem tudi sklonil, utrgal šop trave in si jo zbasal v usta ter tekel naprej,« pravi sogovornica, ki pravi, da ima žal slabe izkušnje s policijo, predvsem v smislu, da ne izsledijo kriminalcev, v kolikor pa jih, ti niso sankcionirani. »V tistem trenutku jih nisem poklicala, hkrati pa tudi nisem vedela, da gre za tako nevarno osebo,« je dejala in sklenila, da Maribor ni varen kraj, kjer bi se lahko otroci sami igrali.