Črna kronika

Ropa zlatarn v Izoli in Kranju – sta na delu ista storilca?

J.P.
29. 5. 2014, 07.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Dopoldan sta moški in ženska, ki sta govorila v italijanskem jeziku, v zlatarni v Izoli prosila zlatarja, da jima gravira prstan. Zlatar je odšel v drugi prostor, osebi pa sta v tem času izvršila tatvino zavitka z verižicami, ki se je nahajal pod prodajnim pultom. Zlatar je oškodovan za 13.000 evrov.

Zajem zaslonske slike

Moški, suhe postave, visok od 175 do 180 cm, temnejše polti, srednje dolgih delno sivih las, okoli 45 ali več let, oblečeno je imel safari jakno zeleno rjave barve in moško prekoramno torbico. Ženska, okoli 160 cm, močnejše postave, temnejših blond las, stara okoli 45 let, svetlejše, bele polti, okrogla v obraz, oblečeno je imela oblečena roza jakno in bele hlače, torba rjave barve 30 x 30 cm.

V izogib tovrstnim tatvinam policisti svetujejo veliko previdnost pri stikih s strankami v prodajalnah, zlasti s tistimi »kupci«, ki si, ponavadi v paru, na veliko ogledujejo stvari in več govorijo, da bi pritegnili pozornost in si tako pripravili priložnost za tatvino. Zato je treba imeti stvari ves čas pod nadzorom in paziti, saj so storilci pri izvrševanju tovrstnih kaznivih dejanj zelo spretni.

Kranjski policisti pa poročajo, da sta neznana storilca včeraj okoli 15. ure iz zlatarne v Kranju odtujila zlatnino in si pridobila protipravno korist. Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta storilca, gre za moškega in žensko, v trgovini kupovala darilo, med zavijanjem izdelka pa sta izkoristila nepazljivost prodajalke in odtujila več kosov nakita.  

Storilca sta stara med 40 in 50 let in visoka okoli 170 cm. Ženska je imela svetle lase, oblečena je bila v krilo in majico s tigrastim vzorcem, moški pa je imel temnejšo polt in črne lase do ramen. Bil je zelo suh, nosil je očala, oblečen pa je bil v bež suknjič in temno sive hlače.