Črna kronika

Pravi mali laboratorij za droge na območju Ribnice

M.J.
28. 5. 2014, 11.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Ribnica so 26. 5. 2014 na podlagi odredbe sodišča opravili hišne preiskave na območju Ribnice, pri 33 in 30 letnima moškima, državljanoma R Slovenije, zaradi suma storitve kaznivega dejanja s poglavja prometa s prepovedanimi drogami.

Simbolna fotografija

Hišne preiskave so policisti opravili v bivalnih prostorih in osebnima voziloma. Na hišnih preiskavah je bilo zaseženih 91 sadik konoplje rastline, mobilni telefoni, različne znamke gnojil, gibljive cevi, pršilci za vodo, razdelilci električne energije, ventilatorji, termometri, programske vtičnice, časovno stikalo, več kosov nabojev različnih znamk in kalibrov, itd.

Z zbiranjem obvestil in dokazov ter opravljenimi hišnimi preiskavami, je bilo prav tako ugotovljeno, da sta moška imela prirejen prostor, v katerem sta vzgajala prepovedano drogo konopljo rastlino, pri čemer pa sta se priklopila na električno omrežje mimo števca porabe električne energije.

Policisti so osumljena moška predali skupaj s kazensko ovadbo (zaradi kaznivih dejanj v povezavi s prometom s prepovedanimi drogami in v zvezi neupravičenega priklopa na javno električno omrežje – tatvina) preiskovalnemu sodniku, ki ju je po zaslišanju izpustil. Zoper 33 letnega moškega, bodo policisti uvedli tudi prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o orožju.