Črna kronika

Umrl je najtežji človek na svetu

J.P.
27. 5. 2014, 10.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Mehičan Manuel Uribe, ki je veljal za najtežjega človeka na planetu, je v ponedeljek preminil v 48. letu starosti. Njegovo smrt so potrdile oblasti mehiške zvezne države Nuevo Leon, kjer je bival pokojni, ki se je s 558 kilogrami v Guinnessovo knjigo rekordov zapisal kot najtežji Zemljan.

Več let je bil priklenjen na posteljo v mestu Monterrey, prestolnici imenovane zvezne države.

2. maja naj bi ga s pomočjo žerjava in delavcev civilne zaščite odpeljali v bolnišnico zaradi abnormalnega srčnega utripa, vendar pa zdravniki zaenkrat še niso sporočili vzroka smrti, saj naj bi imel tudi težave z jetri.

Težave z odvečnimi kilogrami je imel že kot otrok.

Leta 2008 se je poročil s takrat 38-letno Claudio Solis – po letih diete, telesnega gibanja in zdravniške pozornosti je za to posebno priložnost izgubil več kot 250 kilogramov. Upal je, da se bo lahko sprehodil do oltarja, a so ga na koncu morali zapeljati s prirejenim tovornjakom. Tako ni zapustil svoje posebej zanj utrjene postelje. Z nevesto sta zaplesala, torte pa se zaradi diete vzdržal. Takrat je pred 400 gosti novinarjem povedal, da bo z ženo začel novo družinsko življenje, polno sreče.

Vendar pa to ni bil njegov prvi zakon – poročen je bil, ko je še tehtal 127 kilogramov, a je razmerje trpelo zaradi njegove vse večje teže. Na koncu se je žena od njega ločila, on pa je zapadel v depresijo.

Težave z odvečnimi kilogrami je imel že kot otrok,  od leta 2002 pa je bil priklenjen na posteljo v svojem domu. Takrat so skrb za njegovo prehrano in higieno prevzeli njegova mama in prijatelji. Pred smrtjo je tehtal 393 kilogramov.