Črna kronika

Mladi, 16-letni junak v bolnišnici izgubil boj za življenje

Črt Kaker
26. 5. 2014, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Mersad Kuratlić je bil pogumen mladenič iz Zavidovićev. Med poplavami, ko je sosedu pomagal prečrpavati vodo iz poplavljene kleti njegove stanovanjske hiše, je nenadoma eksplodirala plinska jeklenka. Hudo poškodovanega Mirsada so takoj odpeljali v bolnišnico v italijansko Genovo, kjer pa je v noči na nedeljo izgubil svojo največjo bitko, bitko za življenje.

Takoj po nesreči, ki se je pripetila med hudimi poplavami v Bosni, so mladega Mersada odpeljali v bolnišnico v Zenico, od tam pa še isti dan v sarajevski klinični center. Po pregledu so sarajevski plastični kirurgi ugotovili, da mu žal ne morejo pomagati, saj je imel hudo opečenih več kot 65-odstotkov telesa, zato so za pomoč zaprosili tuje zdravstvene institucije. Javili so se strokovnjaki iz italijanskega centra za opekline v Genovi. Vlada Federacije Bosne in Hercegovine je zagotovila letalo in Mersada so prepeljali v Genovo.

Smrt mladega Mersada je pretresla Zavidoviće in celotno Bosno in Hercegovino.  

Žal pa mu niti tam niso mogli rešiti življenja. Zdravniki tamkajšnje bolnišnice so sporočili, da je v nedeljo ob 4.20 podlegel poškodbam. Mersada so prijatelji in znanci opisali kot izjemno prijetnega in prijaznega fanta, ki se je ukvarjal s karatejem in je bil vedno pripravljen pomagati ljudem v stiski. A njegove najtežje bitke, v kateri se je odločalo o življenju ali smrti, mu žal ni uspelo dobiti.